Papa Benedict al XVI-lea a multumit lui Dumnezeu pentru prabusirea regimurilor “opresive” din Europa de Est

Lacasuri Ortodoxe: din PRAGA
Papa Benedict al XVI-lea a multumit lui Dumnezeu pentru prabusirea regimurilor "opresive" din Europa de Est

Papa Benedict al XVI-lea a multumit lui Dumnezeu in aceasta dimineata, sambata 26 septembrie 2009, pentru "eliberarea" tarilor Europei de Est de "regimurile opresive" ale epocii comuniste, in cadrul unui discurs tinut la sosirea sa in Republica Ceha, pentru o vizita de 3 zile.


"Sunt alaturi de voi si de vecinii vostri si aduc multumiri pentru eliberarea voastra de sub aceste regimuri opresive", a spus Papa inca de pe pista aeroportului din Praga.

"Daca prabusirea Zidului Berlinului a marcat un punct de cotitura in istoria lumii, atunci aceasta a contat cu atat mai mult pentru tarile din Europa Centrala si de Est, permitandu-le sa ocupe locul care le revenea in “concertul” natiunilor in calitate de “actori” suverani", a adaugat Papa.

Benedict al XVI-lea efectueaza a doua sa calatorie intr-o tara din Europa de Est, fiind singura sa deplasare in regiune, in acest an cand are loc a 20-a aniversare de la caderea comunismului in Europa de Est.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.