Biserica Catolica din Franta a publicat a doua lucrare despre bioetica

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Biserica Catolica a publicat a doua lucrare despre bioetica

Monsegnorul Pierre D’Ornellas, Arhiepiscop de Rennes si presedinte al Grupului de lucru privind Bioetica, ales de catre Conferinta Episcopilor din Franta (CEF), a publicat lucrarea "Bioetica, intrebari si discernamant", editiile Lethielleux / DDB, conform unui comunicat CEF.


Episcopul d’Ornellas si episcopii grupului de lucru au publicat deja, in februarie 2009, lucrarea "Bioetica, propunere de dialog", reunind reflectii ale Bisericii Catolice asupra bioeticii in general.

Noua lucrare isi propune sa continue dialogul, dupa primele consideratii generale si publicarea studiului de catre Consiliul de Stat privind bioetica.

"Bioetica, intrebari (pentru) si discernamant", subliniaza faptul ca "Franta este o tara suverana, care nu se supune presiunilor internationale privind etica", scrie CEF, afirmand ca "in alta ordine de idei, nu putem, din motive de natura economica, sa abandonam valorile etice, care avand la baza omul, ne sunt comune tuturor."

Lucrarea contine sase capitole, printre care: "Cercetari privind embrionii si celule stem", "asistarea medicala a procrearii si anonimatul donarii" sau "recurgerea la diagnosticul prenatal si la cel de preimplantare”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.