Intre 4000 si 5000 de catolici, la un maraton confesional in Mexic

Lacasuri Ortodoxe: din Mexic

Un "Maraton confesional" (datorat apropierii Craciunului) organizat sambata, de catre Arhiepiscopul Mexicului, a reunit intre 4000 si 5000 de credinciosi, in catedrala din capitala, potrivit informatiilor din presa locala.


Impunatoarea Catedrala din centrul istoric al Mexicului, construita pe amplasamentul unui fost templu pre-hispanic, a permis formarea unor lungi siruri de „penitenti”, sositi inca din timpul noptii, cu aceasta ocazie in care preotii sunt in mod exceptional autorizati sa absolve de pacate grave, inclusiv de cel al avortarii – conform unei declaratii a diocezei.

Cardinalul Norberto Rivera, Arhiepiscop de Mexic, a organizat acest „maraton” pentru pregatirea „dinainte de Craciun", a declarat reporterilor liderul grupului catolic al „Cavalerilor lui Columb”, responsabil cu organizarea, Alfredo Martinez.

Mexicul ocupa locul al doilea in lume in ceea ce priveste numarul populatiei catolice, insa Biserica Romano-Catolica se confrunta in ultimul timp cu o „concurenta”, datorita cresterii bisericilor evanghelice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.