Papa a confirmat vizita sa in Regatul Unit

Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Papa a confirmat vizita sa in Regatul Unit

Papa Benedict al XVI-lea a confirmat luni, 1 februarie 2010, prima sa vizita din pontificat, in Regatul Unit, la o data nespecificata, a informat un purtator de cuvant al Bisericii Catolice britanice.


intr-un discurs adresat episcopilor englezi si galezi aflati in pelerinaj la Roma, Papa a salutat “credinta vie si devotamentul" catolicilor din aceasta tara, conform declaratiei lui Alexandru Desforges, director al agentiei responsabile cu comunicarea din Biserica Catolica a Angliei si Tarii Galilor, Catholic Communications Network.

Papa a confirmat vizita sa in Regatul Unit

"Cu ocazia viitoarei mele vizite apostolice in Marea Britanie, pot sa vad si eu aceasta credinta, ca succesor al lui Petru, (pot) sa o consolidez si sa o confirm", a mai spus Papa, conform lui Desforges, contactat de AFP.

Data acestei vizite nu a fost inca stabilita, a mai spus el.

Papa a confirmat vizita sa in Regatul Unit

in decembrie 2009, secretarul de stat britanic pentru Scotia, Jim Murphy, declara ca Papa va vizita Anglia si Scotia in perioada 16-19 septembrie 2010. Acesta nu va fi o vizita de stat, a adaugat el.

"Discutii despre programul vizitei vor avea loc in continuare”, a asigurat Desforges.

Ultimul Papa care a vizitat Marea Britanie este Ioan Paul al II-lea, in anul 1982. Aceasta va fi insa doar a doua oara cand un papa viziteaza Regatul Unit, dupa ce Regele Henry al VIII-lea a rupt de Roma si catolicism, in urma cu aproape cinci secole, Biserica Anglicana nou instituita.

Regatul Unit numara 4.2 milioane catolici, dintr-un total de 61 milioane locuitori.

©ALEX_DANIEL Rotariu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.