Se apropie prima canonizare a unei fericite catolice din Australia, si a unui calugar din Canada

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Se apropie prima canonizare a unei “fericite” catolice australiene si a unui calugar canadian

Papa Benedict al XVI-lea a anuntat vineri,12 februarie 2010, canonizarea a sase noi sfinti catolici, printre care prima sfanta catolica australiana si un calugar canadian, Andre Bessette, a declarat vineri i.media – agentie de stiri specializata in informatii din Vatican.


in dimineata zilei de 19 februarie 2010, Papa va prezida un consistoriu "obisnuit, public", in care va anunta datele canonizarii a sase “fericiti catolici”.

Calugarita catolica australiana Mary MacKillop (1842-1909), fondatoare a Congregatiei Surorilor Sfantul Iosif al Inimii Sacre", dedicata slujirii saracilor si analfabetilor, va fi prima sfanta a acestei tari.

Se apropie prima canonizare a unei “fericite” catolice australiene si a unui calugar canadian

Printre cei sase “fericiti” se mai gaseste, de asemenea, calugarul canadian Alfred Andre Bessette (1845-1937), fondator al Oratoriului St. Joseph din Quebec. Foarte popular in Canada si in Statele Unite ale Americii, fratele Andre Bessette "a fost cunoscut pentru darul vindecarii, pe care acesta l-a avut”, a spus i.media.

Ceilalti patru sunt: preotul polonez al canoanele periodice Lateran, Soltys Stanislas (1433-1489), calugarita spaniola care a fondat Congregatia Fiicele lui Iisus, Candida Maria de Jesus Cipitria y Barriola (1845-1912), si alte doua calugarite italiene Giulia Salzano (1846-1929) si Camilla Battista Varanno (1458-1524).

Pe de alta parte, potrivit aceleiasi surse, Papa nu ar mai semna decretul de recunoastere a miracolelor atribuite lui Ioan Paul al II pentru viitoarea sa beatificare, in cadrul consistoriului din aceasta saptamana.

Se apropie prima canonizare a unei “fericite” catolice australiene si a unui calugar canadian

De la inceputul pontificatului sau, Papa Benedict al XVI-lea a proclamat 28 de noi sfinti catolici.

La 19 decembrie 2009, el a produs o surpriza prin proclamarea ca "venerabili"- un ultim pas inaintea beatificarii, a doi dintre predecesorii sai: popularul Ioan Paul al II-lea si Papa Pius al XII-lea, contestat pentru tacerea lui in timpul Holocaustului.

©un articol: Andreea Zahariea / publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.