Dioceza catolica din Lyon organizeaza un festival de film pe tema “imaginii preotului”

Lacasuri Ortodoxe: din Lyon
Dioceza catolica din Lyon organizeaza un festival de film pe tema "imaginii preotului"

Doceza de Lyon organizeaza o serie de proiectii, incepand din luna iunie 2010, si dezbateri a caror principala tematica este "o alta fata a preotului", pentru a "crea o noua imagine” a bisericii, dupa multimea acuzatiilor de pedofilie, care a zguduit Biserica Catolica in ultimele luni.


"Acesta nu este insa un raspuns la acuzatiile de pedofilie, ci este o initiativa luata mai devreme, in anul dedicat preotului, pentru a arata o alta fata a preotilor, locul lor in societate, si pentru a se discuta despre preot intr-un alt mod, inclusiv cu non-credinciosii sau non-catolicii", a declarat pentru AFP episcopul auxiliar de Lyon, Thierry Brac – Perriere.

"Aceasta initiativa nu va restabili imaginea preotului, dar totusi ne va permite sa mergem dincolo de stereotipuri si amalgame", a declarat un alt oficial dintr-o dioceza apropiata.

"Hiver 54", despre Abbé Pierre, "Raining Stones" de Ken Loach sau "Au revoir les enfants" de Louis Malle, si "Messa s-a sfarsit" de Nanni Moretti, vor fi proiectate incepand cu data de 6 iunie, urmand mai multe dezbateri.

©Carmen-Ana Ion publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.