Pentru prima data in istoria sa, Invatamantul Catolic emite un indrumar privind educatia afectiva, relationala si sexuala in scoli

Lacasuri Ortodoxe: din Paris (AFP)
invatamantul catolic: text orientativ privind educatia sexuala

invatamantul catolic a emis astazi, vineri 16 aprilie 2010, pentru prima data in istoria sa, un text orientativ privind "educatia afectiva, relationala si sexuala", in scoli.


"Educatia emotionala si sexuala se integreaza in mod natural" in procesul "de invatamant, dar necesita o atentie speciala", se arata in documentul accesat de AFP.

Textul, "fara nicio legatura directa cu ultimele noutati", este rezultatul unei opere mai vechi "al unui grup reprezentativ de profesori, educatori, experti, psihologi, asistente medicale scolare si al agentiilor specializate”, a declarat pentru AFP Claude Berruer, Secretarul General pentru Educatie-Catolica.

Dupa ce face referire la invataturile Bisericii, documentul format din 4 parti analizeaza mediul general al tinerilor, vizand raspandirea sistemului de invatamant mixt in scoli si evolutia structurii familiei.

El estimeaza ca adolescentii sunt in asteptarea unui discurs pentru "adulti", pe probleme precum libertatea sexuala si pornografia, surse ale unor presiuni care "explica, in parte, numarul mare de sarcini la adolescente" si de recurgeri la avort.

Textul recomanda infiintarea unui grup de monitorizare in institutiile scolare, compus din profesori, educatori, parinti, un membru al echipei pastorale, un psiholog scolar si o asistenta medicala scolara.

©Bogdan Roman publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.