Papa a cerut lumii sa faca totul pentru a fi “amortizate” efectele crizei

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa a cerut lumii sa faca totul pentru a fi "amortizate" efectele crizei

Papa Benedict al XVI-lea a chemat la "amortizarea efectelor crizei financiare", joi, 27 mai 2010, la Vatican, unde i-a primit pe espicopii italieni, in cadrul adunarii generale.


Papa a apelat la "responsabilii publici si la antreprenori, sa faca tot posibilul pentru a amortiza efectele crizei”.

Epoca actuala este marcata de incertitudine fata de valori, "semn al unei crize culturale si spirituale mult mai grave decat criza economica", a mai spus acesta.

Socotind ca "ar fi iluzoriu sa credem ca se poate remedia una fara cealalta", el a mai cerut ca intreaga lume sa "reflecteze la fundamentele unei vieti mai bune si pline de sens”.

Biserica, la randul sau, s-a "angajat in sprijinirea binelui comun, care ne conduce spre o administrare a resurselor economice si intelectuale, morale si spirituale, invatandu-ne ca, intr-o atmosfera de reciprocitate, sa putem rezolva problemele si provocarile cu care se confrunta tara", a mai spus Papa Benedict al XVI-lea.

Guvernul italian a aprobat marti o serie dura de austeritate, de 24.9 miliarde de euro pentru anii 2011 si 2012, in vederea consolidarii finantelor publice ale tarii si pentru a-si reasigura pietele.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.