Thursday 3 june 2010

Papa a sfintit un bust al controversatului sau predecesor, Pius al XII-lea

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa a sfintit un bust al controversatului sau predecesor, Pius al XII-lea

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvantat miercuri, 2 iunie 2010, bustul de bronz al predecesorului sau, controversatul Papa Pius al XII-lea, mult criticat pentru tacerea din timpul Holocaustului, in cel de-al doilea razboi mondial, a raportat agentia de stiri italiana Ansa.


Bustul va impodobi gradina unui sanctuar din nordul Romei, a mai spus agentia.

in aceeasi zi, Papa Benedict al XVI-lea a mai primit-o la Vatican, in cadrul audientei sale generale saptamanale, pe Margherita Marchione, calugarita dar si istoric, in varsta de 88 de ani, considerata a fi biograful principal al Papei Pius al XII-lea.

Margherita Marchione sprijina puternic beatificarea Papei Pius al XII-lea, care suscita o serie de critici.

Papa Benedict a semnat in data de 19 decembrie 2009 un decret de recunoastere a virtutilor "eroice" ale lui Pius al XII-lea, proclamat "venerabil", un ultim pas inainte de beatificare, ceea ce a dus la proteste in cadrul multor comunitati evreiesti din intreaga lume.

Pius al XII-lea este acuzat de mai multi lideri ai comunitatii evreiesti, de tacere, atunci cand peste o mie de evrei au fost deportati din Roma, in data de 16 octombrie1943, adunati in ghetoul situat “la o aruncatura de bat de la Vatican”, de cealalta parte a Tibrului. O parte a ajuns in lagarele mortii.

Biserica Catolica a sustinut intotdeauna ca Papa Pius al XII-lea, Papa in perioada 1939 – 1958, a contribuit la salvarea evreilor, prin ascunderea lor in institutiile religioase.

Acest lucru l-a repetat Papa Benedict al XVI-lea si in timpul primei sale vizite la sinagoga din Roma, in ianuarie 2010, unde acesta a declarat ca Vaticanul i-a ajutat pe evrei "adesea ascunzandu-i" in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.