400 de Episcopi Anglicani din Africa s-au intalnit in aceasta saptamana in Entebbe, Uganda

Episcopii Anglicani din Africa s-au intalnit in aceasta saptamana in Entebbe, Uganda

in Entebbe, Uganda, denumita "Perla Africii", aproximativ 400 de episcopi anglicani, din 12 natiuni africane, s-au adunat pentru a face sinteza implicatiilor sociale ale Evangheliei in randul oamenilor.

©Autor Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


”Studiul zilnic al Bibliei le reaminteste oamenilor ca sunt chemati in primul rand pentru a proclama Evanghelia intregii lumi, facand ucenici dintre noi toti, barbati, femei si copii, si care sa ii includa pe toti, de la homosexuali pana la adepti ai Islamului, animisti, crestini si tribalisti. Nu exista exceptii.”, comenteaza un trimis al Vocii Anglicanismului Drept Global.

Gazda acestei conferinte este Rev Henry Orombi Luca, in varsta de 61 de ani, Arhiepiscop Anglican de Uganda, liderul celei de-a doua Provincii Anglicane din Africa ca marime, numarand 10.2 milioane anglicani. Aici, Biserica Anglicana functioneaza de peste 130 de ani.

Tema conferintei este "Garantarea viitorului nostru: eliberarea potentialului nostru" si, conform declaratiei Rev Ian Ernest, Arhiepiscopul Indian Ocean, "a reflectat in profunzime la problemele care impiedica marturia anglicana in lume si pe continent”.

in aceasta saptamana episcopii au analizat si probleme sociale legate de saracie, HIV / SIDA, mediu, alte boli, somaj, construirea natiunii, pericolul razboiului din Sudan si altele.

”Anglicanismul din America de Nord si Europa incepe sa devina din ce in ce mai mult o gluma, fiind distrus usor de pan-sexualitate, litigii si decadenta. Africa este insa pe punctul de a trai cea mai mare renastere din istoria lumii, asemanatoare doar cu cea care se mai intampla in China” – se mai afirma in raportul transmis de la aceasta manifestare, de David W., din Entebbe.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.