(VIDEO – ziua 2) O a sasea persoana arestata, suspectata de atac terorist impotriva Papei.

Lacasuri Ortodoxe: din Londra – Marea Britanie
O a sasea persoana arestata, suspectata de atac terorist impotriva Papei

Vizita Papei in Regatul Unit isi urmeaza programul deja cunoscut, cu mentiunea ca intre timp o a sasea persoana suspectata de acte de terorism legate de vizita actuala a Papei Benedict al XVI-lea, un barbat in varsta de 29 de ani, a fost arestata in nordul Londrei in dupa amiaza zilei de ieri, vineri, 17 septembrie 2010, conform Scotland Yard.

©Un articol rezumat alcatuit pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Suspectul a fost arestat intr-o zona rezidentiala din nordul Londrei, "in legatura cu celelalte cinci arestari efectuate in centrul Londrei", a spus politia.

Cei sase barbati erau angajati ai Veolia Environmental Services, parte a grupului francez Veolia, responsabil cu curatarea strazilor pentru Consiliul Municipal Westminster, a declarat aceasta autoritate locala din cartierul amintit al Londrei.

in acest cartier se afla Parlamentul Britanic, unde Papa a tinut in dupa-amiaza zilei un “discurs istoric”.

Conform mai multor agentii de stiri, printre care si The Sun, Papa i-a uimit pe cei mai multi oameni politici din fruntea acestei tari, care au asistat la conferinta acestuia, in care a insistat pe dreptul omului religios de a-si serba Craiunul in mod public, contrat tendintelor restrictive din ultimul timp, ale statelor puternic laicizate.

in ce priveste intalnirile cu membrii marcanti ai Bisericii Anglicane, acesta a precizat ca “elementele comune pe care le avem prin Hristos” sunt mai puternice decat cele care “ne diferentiaza”.

Potrivit Sky News TV, barbatii arestati sunt algerieni. Politia a refuzat sa comenteze acest lucru (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Conform France Presse, care citeaza surse din politie, monitorizari cu specific “anti-terorist” sunt asigurate la adresa a 8 cladiri din nordul si estul Londrei si doua spatii comerciale din centrul Londrei.(dati click in centrul playerului)

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.