In fata incercarilor papa Benedict al XVI lea cheama biserica la reforma

Sf catolic Charles Borromeo Lacasuri Ortodoxe: din Vatican

In fata „incercarilor”, papa Benedict al XVI-lea cheama Biserica la „reforma”

Clerul catolic a fost indemnat sa nu se teama de extazul… iubirii pentru Iisus Hristos. Papa Benedict al XVI-lea a invitat joi, 4 noiembrie 2004, Biserica Catolica la „purificare” si „reforma”, intr-un moment cand se confrunta cu scandaluri de pedofilie in cadrul clerului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


„Chiar si astazi, incercarile si suferintele nu lipsesc in comunitatea eclesiala si aceasta are nevoie de purificare si reforma”, a transmis Papa intr-un mesaj adresat arhiepiscopului de Milano (Nord), citat de AFP, cu ocazia celebrarii a 400 ani de la canonizarea Sfantului Charles Borromeo, din 1 noiembrie 1610.

El a dat exemplul Sfantului Charles, care a reusit „o reforma profunda a Bisericii, pornind de la propriul mod de viata” si „a implinit eroic virtutile evanghelice ale saraciei, umilintei si castitatii”.

Papa Benedict a „incurajat” preotii si diaconii „sa-si transforme viata personala intr-un drum indraznet al Sfinteniei” si „sa nu se teama de extazul acestei iubiri incredintate lui Iisus Hristos”, pentru care Sfantul Charles „a fost gata sa uite de sine si sa lase totul”. El a urat clerului sa aiba „o credinta clara” si „o viata curata si demna”.

De la publicarea in noiembrie 2009, in Irlanda, a unui raport care dezvaluia sute de cazuri de abuz sexual asupra copiilor, comise de preoti „acoperiti” de ierarhie, papa Benedict al XVI-lea se confrunta cu cea mai grava criza a Bisericii Catolice din ultimii ani, amplificata de scandalurile similare din Germania – tara sa natala, Belgia si SUA.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 42/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.