Biserica protestanta germana are un nou lider, in urma unui scandal

Nikolaus Sneider - seful bisericii protestante Germania Lacasuri Ortodoxe: din Berlin (AFP)
Biserica protestanta germana are un nou lider, in urma unui scandal

Biserica protestanta germana are un nou lider de astazi, marti 9 noiembrie 2010, pe Nikolaus Schneider, dupa demisia Dnei Episcop Margot Kässmann, din februarie, arestata fiindca se afla la volanul unui vehicul, sub influenta alcoolului.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Nikolaus Schneider asigura deja o alta directie Bisericii cu mai mult de 25 de milioane de membri, dupa plecarea celei ce a fost poreclita "Pop-Starul Protestantismului".

"Este bine de stiut ca perioada de proba s-a incheiat” a declarat intr-un comunicat Schneider, in varsta de 63 de ani, anterior seful Bisericii Palatinatului (vest), ales astazi pentru un timp de 5 ani.

Arestata in luna februarie la Hanovra (nord), dupa ce a trecut pe culoarea rosie a semaforului, lui Margot Kässmann i s-a gasit o alcoolemie in sange de 1,54 g/l, de cinci ori mai mare decat limita permisa.

in varsta, la acea data, de 51 de ani, ea a demisionat la cateva zile mai tarziu. A fost aleasa lider al Bisericii Protestante din Germania, in octombrie 2009.

Personaj plin de culoare, aceasta facea furori prin stilul sau de viata deseori, sau prin interventiile sale in dezbaterile publice. Margot Kässmann trecuse inclusiv printr-un divort in 2007, dupa 26 de ani de casatorie cu un pastor, cu care a avut 4 fiice.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.