publicat în: Arhivă

Papa a ajuns la 5 milioane euro incasari din drepturi de autor, de la alegerea sa

papaLacasuri ortodoxe: din Vatican
Papa a ajuns la 5 milioane euro incasari din drepturi de autor, de la alegerea sa

Papa Benedict al XVI-lea a ajuns la aproximativ 5 milioane de euro, incasari din drepturi de autor, de la alegerea sa, jumatate dintre acestia fiind destinati finantarii Fundatiei Joseph Ratzinger din Vatican, a spus presei Papa Benedict al XVI-lea, in aceasta vineri, 26 noiembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Episcopul Giuseppe Antonio Scotti, care prezideaza entitatea nou creata in 1 martie, a declarat in timpul unei conferinte de presa ca fundatia, destinata in primul rand "promovarii studiilor si cercetarilor in gandirea profesorului Joseph Ratzinger", a fost sponsorizata in prezent printr-o donatie a Papei.

Aceasta din urma este constituita, a mai spus el, "50% din drepturile de autor", pe care le-a primit de la alegerea sa, reprezentand 2.4 milioane euro.

”Fundatia se bazeaza si pe alti donatori, dar nimic nu s-a materializat inca", a mai spus prelatul.

”Papa isi consacra cealalta jumatate din suma primita in urma publicarii cartilor sale, de Librairie editrice vaticane (LEV), atat inainte cat si dupa alegerea sa, scopurilor caritabile", a spus Episcopul Scotti.

Presedintele Comitetului stiintific al Fundatiei, Cardinalul Camillo Ruini, a indicat, la randul sau, ca se va concentra in principal pe atribuirea “Premiului Ratzinger", “asteptat sa devina", dupa cum a spus acesta pe jumatate in gluma, "Premiul Nobel in teologie”. Se spera ca primul astfel de premiu sa fie acordat in 2011.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010