Papa Benedict al XVI-lea se va afla timp de 33 de ore pe pamant croat

vizita papei in croatia 2011Papa Benedict al XVI-lea va vizita Croatia

Catolica Croatie, aflata in sudul Poloniei, va primi in perioada 4-5 iunie 2011, vizita Papei.

in cadrul celei de-a 19-a calatorii in afara Italiei, din care a 13-a in Europa, Papa Benedict al XVI-lea va ramane timp de 33 de ore pe pamantul croat, unde se va intalni cu autoritatile, cu societatea civila, cu familii de tineri si cu clerici, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


In apropierea “probabilei” aderari la Uniunea Europeana a Zagrebului, Papa Benedict al XVI-lea a cerut Croatiei sa ramana credincioasa radacinilor sale crestine.

Cu aceasta ocazie, Papa se va reculege la mormantul Fericitului Cardinal Stepinac Alois, Arhiepiscop de Zagreb, mort in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
In ciuda actiunilor in favoarea evreilor persecutati de catre regimul Ustasha, aliat cu nazistii, si a rezistentei sale impotriva lui Tito, fapt care l-a si facut sa suporte 16 ani de inchisoare si de arest la domiciliu, personalitatea Cardinalului ramane totusi una controversata, pentru legaturile sale cu regimul nationalist al lui Ante Pavelic, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.