Berlinul l-ar putea gazdui pe Papa Benedict al XVI-lea pe Stadionul Olimpic (vizita in Germania, 22 – 25 septembrie 2011)

Berlinul l-ar putea gazdui pe Papa Benedict al XVI-lea pe Stadionul Olimpic

Papa ar trebui sa efectueze in perioada 22 – 25 septembrie 2011 o vizita oficiala in Germania, incepand cu capitala germana.

Dioceza de Berlin, care a inregistrat 40.000 de inscrieri intr-o luna, studiaza posibilitatea rezervarii unui spatiu mai mare pentru Messa planificata deja pe esplanada Charlottenburg, informeaza Agenia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Trebuie sa ne gandim la ceva mai mare? Dioceza de Berlin se intreaba daca esplanada de la Palatul Charlottenburg din capitala germana nu se va dovedi prea mica pentru Messa pe care Papa Benedict al XVI-lea ar trebui sa o oficieze joi, 22 septembrie, in prima zi a vizitei sale oficiale in Germania.

Dieceza a anuntat in data de 7 iunie ca au fost inregistrate 40.000 de inscrieri pentru acest eveniment, incepand cu 1 mai, dintre care 26.000 prin intermediul internetului. Aproximativ 14.000 de inscrieri apartin unor grupuri diferite din Köln, Bavaria, Hamburg, dar si din Austria si Polonia, care si-au anuntat sosirea lor.

"Este deja un semn foarte bun", spune Stefan Forner, purtatorul de cuvant al diocezei, care se asteapta la un "al doilea val de inscrieri, din parohii". Un total de "50.000 de oameni mi se pare realist", conchide el, reevaluand – crescator – prognoza initiala de 40.000.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.