Beijingul renunta la o hirotonie “ilegala” a unui episcop catolic

Beijingul renunta la o hirotonie „ilegala” a unui episcop catolic

Parintele Joseph Guao'an Shen, in varsta de 50 de ani, trebuia sa fie numit ieri, joi 9 iunie 2011, episcop de Wuhan (Hubei).

Potrivit AsiaNews, hirotonirea a fost amanata in extremis, in urma ostilitatilor din partea credinciosilor, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


Catolicii chinezi sunt estimati la cateva milioane (5,7 milioane, potrivit cifrelor oficiale), impartiti intre Biserica Oficiala, al carei cler depinde de autoritatile politice, si o biserica nerecunoscuta, asa-numita "ilegala" sau "underground", care isi are legitimitatea in ascultarea de Papa. Preotii si episcopii loiali Bisericii din Roma, se confrunta cu numeroase dificultati in exercitarea slujirii lor, unii fiind chiar arestati de politie.
China a acuzat Vaticanul de "restrictionarea libertatii" religioase

Disensiuni intre Biserica aflata sub autoritatea Papei, in China

Unitatea catolicilor din China reprezinta o provocare majora

Vaticanul ii invita pe episcopii chinezi sa-si clarifice pozitia

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.