publicat în: Arhivă

Patriarhul Romaniei a binecuvantat astazi inceperea lucrarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a binecuvantat astazi, 3 septembrie, 2010 inceperea lucrarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului. Evenimentul s-a desfasurat pe locul unde va fi ridicat edificiul, in apropiere de Casa Poporului.

La ceremonie au participat membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Adunarii Nationale Bisericesti, membrii Consiliului National Bisericesc, oameni de cultura, reprezentanti ai autoritatilor si mai multi credinciosi.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


Preafericirea Sa si-a exprimat apoi speranta ca in curand sa inceapa lucrarile, iar peste trei ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa aiba loc sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului.

"Fericiti sunt cei pe care Hristos Domnul ii cheama sa imprumute Lui mainile lor pentru a zidi Biserica. Atunci inteleg mai bine ce inseamna adevarul ca Biserica este Trupul lui Hristos, mainile iubirii Sale in lume. Deci, fie ca oferim efortul nostru fizic, fie efortul nostru financiar cand construim o Biserica pentru slava Preasfintei Treimi, cinstea Mantuitorului si a sfintilor lui, noi devenim mainile lucratoare si sfintitoare ale lui Hristos. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca in curand sa incepem efectiv lucrarile si peste trei ani sa venim la sfintire” a afirmat cu aceasta ocazie PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, conform informatiilor transmise de Centrul de Presa al Patriarhiei.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010