Procedura de colecta nationala pentru Catedrala Mantuirii Neamului

catedrala mantuirii neamuluikslcatalin

Procedura de colecta nationala pentru Catedrala Mantuirii Neamului:

Important pentru clericii – organizatori:

– Colecta nationala pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului va incepe dupa sarbatoarea Sfintelor Pasti (24 aprilie 2011).

– in fiecare lacas ortodox va fi afisat un anunt cu imaginea Catedralei Mantuirii Neamului

– vor fi asigurate chitantiere speciale, de centrele eparhiale, pentru fiecare unitate de cult.


– in fiecare luna, protopopiatele vor centraliza electronic, pe baza proceselor verbale, chitantele eliberate de unitatile de cult si le vor trimite, impreuna cu sumele aferente, catre centrele eparhiale.

– eparhiile vor efectua o noua centralizare electronica a proceselor verbale, cu chitantele de la toate unitatile de cult, sumele fiind transferate prin virament direct in conturile bancare ale Patriarhiei Romane, aferente Catedralei Mantuirii Neamului, iar centralizatoarele se vor depune impreuna cu ordinul de plata bancar catre Patriarhia Romana.

– insumarea informatiilor si a documentelor necesare inregistrarii in contabilitatea Patriarhiei Romane se va face in luna curenta pentru luna precedenta.

Important pentru mirenii – ctitori donatori:

– Donatiile se pot face doar in parohii, manastiri si schituri si doar clericilor angajati la respectivele unitati de cult.

– Donatorii vor primi o chitanta personalizata din chitantierele puse la dispozitie de catre Patriarhia Romana.

– Verificarea fiecarei chitante de catre persoanele donatoare se poate face prin apelarea la numarul de telefon: 021 406 71 82 sau la adresa de e-mail: contabilitate@patriarhia.ro.

– Numele ctitorilor vor fi amintite intr-un pomelnic existent pe site-ul web al catedralei, cu acordul acestora.

Nota:

Pentru evitarea fraudelor, Patriarhia Romana nu imputerniceste pe nimeni sa colecteze bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului in spatiile publice, la casele credinciosilor sau sediile institutiilor publice de stat ori ale firmelor private. in acelasi timp, urmare unor sesizari primite, Patriarhia Romana respinge incercarile unor societati comerciale de a folosi donatiile pentru Catedrala Mantuirii Neamului ca pretext pentru neplata datoriilor catre alte persoane juridice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.