30% dintre parinti, considera ca lectiile de Ortodoxie ii ajuta pe copiii lor

Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana

Andrey Kuraev

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Conform sondajului organizat de Camera Publica Rusa, 30% din parinti considera ca, in urma participarii la cursurile de Ortodoxie, copiii lor au devenit mai toleranti si mai buni.

Doar 1,8% dintre parinti subliniaza anumite dificultati in relatiile dintre copii, asigura autorul unui manual de Ortodoxie, profesor la Academia Teologica din Moscova, Protodiaconul Andrei Kuraiev, citand rezultatele sondajului intr-un interviu publicat vineri, de catre Rossiiskaia Gazeta.

Cele mai bune rezultate s-au atins prin faptul ca "tara nu s-a impotmolit in plangerile unor copii sau parinti ofensati", a spus Parintele Andrei despre rezultatele experimentului.

Potrivit acestuia, "ideea conform careia copiii care participa, in cabinete diferite, la cursuri despre culturi religioase diferite, vor deveni ostili unul fata de celalalt, s-a dovedit a fi falsa".

"in plus, profesorii din toate scolile, care participa la acest proiect in comun, spun ca ar avea nevoie chiar de mai multe ore pentru acest subiect. Este interesant pentru copii si pentru noi", a mai spus el.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 56/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.