Mai putin de 4 francezi din 10 cred in Dumnezeu

Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

qui_a_envie_d_etre_aime1

Lacasuri Ortodoxe: din Paris

Mai putin de 4 francezi din 10 cred in Dumnezeu, potrivit unui sondaj publicat duminica trecuta, 6 februarie 2011, de "Le Parisien", realizat cu ocazia apropiatei lansari a filmului "Cine vrea sa fie iubit?".

associated

Conform sondajului, efectuat de institutul de sondaj "Harris Interactive", credinciosii din Franta (36%) sunt cu cateva procente mai numerosi decat ateii (34%) din aceeasi tara. Ultima treime din populatia franceza (30%) se imparte in procentul de 22%, asigurat de cei care afirma ca nu stiu daca cred in Dumnezeu, dar isi pun intrebari, si in restul de 8% care nici nu stiu, dar nici nu isi pun problema.

Categoriile profesionale favorizate (36%) au mai multa credinta decat cele defavorizate (29%), iar femeile sunt mai religioase decat barbatii.

Cotidianul a afirmat, de asemenea, ca sondajul a constatat ca "5% dintre cei care pretind ca nu au nicio religie nu cred in Dumnezeu oricum" si ca… "34% dintre respondentii care sunt catolici, de fapt, asigura ca nu cred in Dumnezeu".

Sondajul a fost realizat online, in perioada 24-25 ianuarie 2011, pentru editia de duminica a cotidianului si Asociatia Alpha, pe un esantion de 1 051 de persoane.

"Qui a envie d’être aimé?" ("Cine ar vrea sa fie iubit?"), care s-a lansat pe marile ecrane ieri, miercuri, 9 februarie 2011, reprezinta povestea convertirii unui barbat in varsta de 40 de ani, in regia lui Anne Giafferi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.