publicat în: Arhivă

Italia se indreapta spre “o sinucidere lenta demografica”, conform Bisericii Catolice

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Italia se indreapta spre "o sinucidere lenta demografica", conform Bisericii Catolice

Italia se indreapta spre "o sinucidere demografica lenta", familiile acestei tari avand putini copii, sau chiar deloc, a declarat luni presedintele Conferintei Episcopale Italiene (CEI), cardinalul Angelo Bagnasco, in deschiderea Reuniunii Anuale Episcopale Italiene.


"Italia se indreapta spre o sinucidere demografica lenta: mai mult de jumatate dintre familii neavand astazi copii, iar majoritatea celeilalte jumatati avand doar un singur copil. Numai 5,1% dintre familii au trei sau mai multi copii", s-a plans Cardinalul.

"Avem nevoie urgenta de politici orientate spre copii(…) si vrem sa-i indemnam pe functionarii publici sa actioneze de urgenta si hotarat", a adaugat prelatul, in timp ce Italia trece printr-o perioada economica dificila si grava, care a fortat-o sa taie cheltuielile din domeniul social, apreciaza AFP.

Bagnasco a mai mentionat, de asemenea, scandalurile de pedofilie, asigurand ca Biserica "va face orice pentru a isi recastiga increderea" credinciosilor, si mai ales a parintilor.

In acest moment, informatia poate fi citita doar pe Lacasuri Ortodoxe!

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 19/2010