Lacasuri Ortodoxe: din Washington
Africa a cunoscut o transformare remarcabila religioasa intr-un timp foarte scurt
Africa sub-sahariana este unul dintre locurile cele mai mai religioase din lume, aici numarul musulmanilor si al crestinilor crescand de mai mult de 20 ori in ultimul secol, conform unui studiu american efectuat de Pew Research Center.
Conform acestui studiu amplu, care a presupus interogarea a 25.000 de africani, in 60 de limbi si 19 tari, numarul de musulmani din Africa sub-sahariana a crescut de la 11 milioane in 1900, la 234 milioane in 2010. Crestinii au crescut chiar mai rapid, de la 7 milioane la 470 de milioane.
in prezent, un crestin din cinci, din lume, si un musulman din sapte, traiesc in Africa sub-sahariana. Pe intregul continent african "cele doua religii sunt insa echilibrate".
Africa sub-sahariana este unul dintre locurile cele mai mai religioase din lume
"Africa a cunoscut o transformare remarcabila religioasa intr-un timp foarte scurt", a subliniat Luis Lugo, director al Pew Forum on Religion and Public Life, care a realizat sondajul.
Mai mult de 1/4 din populatia acestor tari este angajata in practici spirituale traditionale africane.” – spune Lugo, intervievat de AFP.
Africa sub-sahariana este unul dintre locurile cele mai mai religioase din lume
"Nici Crestinismul, nici Islamul, nu progreseaza in Africa in detrimentul celeilate religii", spune raportul.
Din punct de vedere geografic, in timp ce partea de nord a Africii este covarsitor musulmana, iar zona de sud crestina, "zona de intalnire se situeaza in mijlocul continentului, pe o linie care se intinde din Somalia inspre Senegal".
"Pentru unii experti, aceasta zona este o falie religioasa sensibila, unde au si aparut de altfel si primele atacuri Al Qaeda, cum ar fi exploziile din ambasadele americane din Kenya si Tanzania, in 1998, si mai multe conflicte etnice recente in Nigeria", a spus raportul Center Pew.
…in acest moment puteti citi doar pe Lacasuri Ortodoxe.
©(traducere dupa AFP/Raport Pew Research Center) – KSLCatalin – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010