(SONDAJ) Ce au raspuns rusii la intrebarea: lumea este creata de Dumnezeu, sau nu?

in privinta originii Dumnezeiesti a lumii create (creationism) – 44% dintre rusi sunt de parerea ca lumea si omul in general au fost creati de Dumnezeu, in acelasi timp doar 35% sunt adepti ai teoriei lui Darwin, informeaza "Interfax" potrivit datelor transmise de Centrul de Cercetare a Opiniei publice din Federatia Rusa.


Potrivit datelor acestui sondaj realizat de centrul mai sus amintit, dintre adeptii teoriei lui Darwin (55 %) majoritatea sunt locuitori ai Moscovei, apoi necredinciosii (54%) si in final (45%) "oameni cu studii",

iar creationismul este acceptat de oamenii simpli de la sat (50%), de credinciosi (48%) si de oamenii "fara studii superioare" (50%).

Cu toate acestea, teoria creationistilor pare rusilor mult mai plauzibila, mai ales in privinta crearii omului de catre Dumnezeu (48%). "La inceput lumea a fost perfecta, dar odata cu trecerea timpului, ea a devenit haotica" (49%).

Sondajul de opinie realizat de CCOFR s-a desfasurat intre 20-21 noiembrie 2009. La realizarea acestui sondaj au participat 1600 de oameni din 140 localitati si din 42 de regiuni ale Federatiei Ruse.

BISERICA ORTODOXA A REPUBLICII MOLDOVA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.