Aproape un sfert din planeta este musulmana, insemnand 1,57 miliarde de oameni (sondaj)

Lacasuri Ortodoxe: din Washington

Aproape un sfert din planeta este musulmana, insemnand 1,57 miliarde de oameni (sondaj)

Musulmanii reprezinta aproximativ un sfert din populatia lumii, adica 1,57 miliarde de oameni, potrivit unui sondaj extins al Centrului de Cercetare Independent “Pew Research Center”, publicat ieri, joi 8 octombrie 2009, in Statele Unite.


Conform acestui studiu, care a adunat date din mai mult de 200 de tari, pentru ceea ce Centrul american prezenta a fi drept "cel mai mare proiect de acest fel, de pana in prezent”, aproape doua treimi din musulmani traiesc in Asia.

Un musulman din cinci locuieste in Orientul Mijlociu sau in Africa de Nord, chiar daca mai mult de jumatate dintre cele 20 de tari din regiune sunt predominant musulmane, mai indica studiul.

Indonezia este tara cu cei mai multi musulmani din intreaga lume, numarand aproape 203 milioane de persoane (88% din populatie), reprezentand insa sub 13% din toti musulmanii care exista in lume.

Pakistanul are 174 milioane de musulmani, deci 96% din populatie, iar India aproape 161 milioane, adica 13,4% din populatia sa.

Marea majoritate (87 – 90%) dintre musulmanii din intreaga lume sunt suniti, iar 10-13% sunt siiti. Sondajul mai arata, de asemenea, ca exista intre 154 – 200 de milioane de musulmani siiti in lume, iar 70 de milioane traiesc in Iran.

Egiptul are populatia musulmana cea mai importanta din regiune, care cuprinde Orientul Mijlociu si Africa de Nord, in timp ce Nigeria are cea mai mare populatie musulmana din Africa sub-sahariana.

Aproximativ 38 de milioane de musulmani traiesc in Europa, din care 16 milioane in Rusia, 4 milioane in Germania si 3,5 milioane in Franta, conform Pew.

Din cei aproximativ 4.6 milioane de musulmani care traiesc in cele doua Americi, mai mult de jumatate, adica aproximativ 2,5 milioane de locuitori, sunt in Statele Unite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.