publicat în: Arhivă

Orasul secret al furnicilor – un musuroi de furnici, cimentat, demonstreaza cat de perfecta este Creatia lui Dumnezeu

Pentru a vedea cum arata in interior un musuroi de furnici, o echipa de cercetatori a turnat o amorsa de ciment, timp de trei zile, intr-un musuroi abandonat, pana ce 10 tone de ciment au cimentat, prin absorbtia malului de pamant, galeriile ascunse in adancimea solului. Dupa o luna, timp in care amorsa a reusit sa se intareasca si in cele mai adanci unghere, au inceput sapaturile.


A fost nevoie de saptamani intregi pentru a scoate la lumina “orasul” secret al furnicilor. Cu ajutorul excavatoarelor, cercetatorii au dat la o parte tone de pamant, in cele din urma incepand sa se zareasca structura orasului, dupa sapaturi minutioase de tip arheologic, manuale. Ce au descoperit este impresionant: existau aici adevarate autostrazi subterane care legau camerele principale, iar din strazile principale se bifurcau stradute periferice.

Ingineria constructiei uimeste prin faptul ca tunelurile erau astfel proiectate incat sa asigure o ventilatie optima si sa ofere cea mai scurta cale de transport. Totul arata de parca ar fi fost proiectat de catre un arhitect.

Acest oras colosal fusese creat prin munca intregii comunitati de furnici, un organism extrem de bine instruit si disciplinat. Structura acoperea o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati si era adanca de 8 metri. Pentru construirea acesteia, colonia a mutat 40 de tone de pamant, fiecare incarcatura pe care o cara furnica fiind de patru ori mai mare decat greutatea proprie a acesteia.

Pentru vizionarea acestui film, dati click aici:

(o propunere privind Creatia lui Dumnezeu – de Mihail Sutu – membru al grupului Lacasuri Ortodoxe)