publicat în: Arhivă

PF parinte Patriarh Daniel asteptat la Alba Iulia si la tarnosirea Catedralei din Blaj

Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel, asteptat la Alba Iulia si la tarnosirea catedralei din Blaj, 4-5 septembrie 2010

Dupa cum ne informeaza corespondentul Lacasuri Ortodoxe in zona, Liviu Roman, Prea Fericirea Sa, Parintele Patriarh Daniel este asteptat in ziua de sambata, 4 septembrie 2010, sa slujeasca vecernia in Catedrala Arhiepiscopala din Alba Iulia, incepand cu orele 18, 30. in spiritul bucuriei intalnirii, Prea Fericirea Sa va fi intampinat si de grupuri de elevi, insotiti de profesorii lor de religie, din cercurile Alba Iulia, Sebes, Cugir si Campeni, imbracati in costume populare specifice zonei.


A doua zi, in Duminica a XV-a dupa Rusalii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sosi la Blaj, pentru a tarnosi „catedrala de la gara”, respectiv catedrala Sfanta Maria din Blaj, care a fost restaurata si repictata, prin efortul enoriasilor, al Consiliului Local si al Primariei Blaj. Sfanta Liturghie Arhiereasca va incepe la orele 8, 30. Pe langa soborul de clerici, Prea Fericirea Sa va fi intampinat de localnici si de profesorii de religie din cercurile Aiud-Ocna Mures si Blaj, insotiti de elevi.

infrumusetarea Catedralei din Blaj a fost dublata de amenajarea intregii zone si amplificata de amplasarea unui iluminat special, care sa puna in valoare lacasul ortodox – emblema a Blajului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010