(VIDEO) 55% din totalul absolventilor – de 17 secole – ai Harvard au ajuns pastori crestini

Cati dintre absolventii Universitatii Harvard, incepand din secolul 17, au devenit pastori crestini? Daca ai raspuns 55% dintre ei, ai raspuns corect! – asa sustine presa americana a ultimloe doua zile.

Universitatea Harvard, este cunoscuta in intreaga lume ca fiind unul dintre cele mai mari institute de invatamant superior.

©Un articol realizat si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea-Zahariea


O persoana diplomata Harvard este automat situata in topul oricarei liste la angajare. Prin urmare, conform asigurarilor celor apropiati ai institutului, prerogativele ca un absolvent de Harvard sa aiba un venit, aproape garantat pe viata, de sase cifre, sunt enorme.

Cum a devenit atat de bun la Harvard, si ce face el? – se intreaba intr-un articol o asociatie crestina intitulata Biblie si Crestinism (SUA), probabil – isi raspunde aceasta – un mare merit il au principiile sale fondatoare.

Desi putin stiu, in Regulamentul de Legi si Precepte Harvard, adoptat inca din 1646, si respectat strict, se specifica in mod clar unul dintre scopurile sale.

<<?i aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.>> (Ioan 17:3), si astfel sa aiba la baza pe Hristos, ca singura temelie a tuturor cunostintelor solide, de invatare”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.