Patriarhul Kirill a primit de la tinerii ortodocsi, ca dar de Craciun, un catelus din rasa Ciobanesc Polonez de Munte

Caine Ciobanesc Polonez de Munte daruit Patriarhului Rusiei Kirill Patriarhul Kirill a primit de la tinerii ortodocsi, ca dar de Craciun, un catelus din rasa Ciobanesc Polonez de Munte

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Elevii din scolile de duminica, din gimnaziile ortodoxe, orfelinate si copiii cu dizabilitati care au venit in Palatul de Stat de la Kremlin in aceasta duminica, 9 ianuarie 2011, la sarbatoarea de Craciun (c.Iul.), i-au daruit Patriarhului Kirill un catelus.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Caine Ciobanesc Polonez de Munte daruit Patriarhului Rusiei Kirill

Animalutul de companie al intaistatatorului apartine unei rase de caini rare in Rusia, Ciobanesc Polonez Montan, conform unui raport al serviciului de presa patriarhal. Este un animal alb si pufos, care va creste pana la 70 cm in zona pieptului.

Ciobanescul polonez provine dintre Ciobanestii asiatici care au fost adusi din Rasarit odata cu triburile migratoare. Astfel, catelusul daruit intaistatatorului, de Craciun, este relativ indepartat de Ciobanescul Orientului Mijlociu pe care Patriarhul Kirill il creste de mai multi ani.

Caine Ciobanesc Polonez de Munte

Potrivit expertilor, ciobanestii polonezi aproape ca disparusera in timpul celui de al doilea razboi mondial, dar apoi rasa a fost restaurata. Sunt caini robusti, curajosi si responsabili, cu reactie rapida. Ei sunt energici, inteligenti, rapizi si neobositi, cu un temperament bun si calm. Pot fi ambitiosi, avand propriul lor punct de vedere si luand decizii independente. Este un paznic vigilent. Se adapteaza la viata orasului, dar are nevoie de plimbari lungi.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 50/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.