Drumul Crucii, in Republica Moldova

In data de 3 iunie 2010, in Republica Moldova, s-a organizat, ca in fiecare an, Drumul Crucii.

Cu binecuvantarea iPS Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove, pe 3 iunie 2010, de sarbatoarea Sfintilor intocmai cu Apostolii imparati Constantin si Elena (c. Iul.) a inceput Drumul Crucii prin Moldova.


Purtand sfinte icoane si sfintenii, rostind rugaciuni neincetat, crestinii vor traversa tara in forma Sfintei Cruci: de la Nord la Sud si de la Vest la Est.

"Sa ne nevoim si sa participam cu totii, dupa putinta, la procesiunea de pocainta si de rugaciune obsteasca. Fiecare pas pe aceasta cale de lumina, sfintita de icoane facatoare de minuni si de rugaciuni, ne va fi de mare folos" se spunea intr-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

"Sa venim, sa ne ostenim si sa cerem de la Bunul Dumnezeu iertare de pacate, ocrotire cereasca si bogata mila pentru noi, pentru copiii si apropiatii nostri, pentru rudele noastre raposate, pentru fiecare suflet crestinesc si pentru tara noastra" – se incheia mesajul de chemare la pelerinaj.

©Articol si Redactare Lacasuri Ortodoxe: ALEX-DANIEL Rotariu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.