publicat în: Arhivă

Pelerinii pot lua, de acum, funicularul spre Muntele Carantaniei (al Ispitelor sau Amagirilor) din Ierihon

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Pelerinii pot lua, de acum, funicularul spre Muntele Carantaniei (al Ispitirilor sau Amagirilor) din Ierihon

Pelerinii care doresc sa viziteze Muntele Ispitirilor, unde, conform Evangheliei, diavolul L-a ispitit pe Hristos, nu mai trebuie sa mearga pe jos. Acum, acestia se pot folosi de un funicular.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Ambasadorul rus in Israel, Piotr Stegnii, a asigurat despre aceasta noutate intr-un interviu oferit Radio Radonej. in plus, el a mai spus ca Ierihonul are un viitor "mare" ca loc de pelerinaj.

Potrivit acestuia, orasul cu o istorie de mii de ani are toate atuurile: este planificata finalizarea lucrarilor la scara larga vizavi de Centrul Cultural Rus, in septembrie 2010, iar Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Ortodoxa Rusa din Strainatate detin terenuri suficiente in Ierihon pentru dezvoltarea pelerinajelor.

"Se pare ca va fi un centru de pelerinaj cu drepturi depline si, dupa parerea mea, este mai mare decat Hebronul", a spus Stegnii.

in cazul in care muntele era urcat pe jos, aceasta dura o jumatate de zi. Pelerinii, de obicei, isi incep drumul lor pornind de la ruinele anticului Ierihon si urca 380 de metri. Manastirea greaca a Carantaniei a fost infiintata in secolul al patrulea, si mai exista o capela in pestera, unde, conform traditiei Bisericii, Hristos a postit 40 de zile.

Informatia poate fi citita in prezent doar pe Lacasuri Ortodoxe!

Fiindca vizitatorii nostri merita sa fie cei dintai… informati!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010