Senatorii italieni au introdus un proiect de lege pentru apararea Semnului Sfintei Cruci, care prevede si pedepse cu inchisoarea

Lacasuri Ortodoxe: din Roma

Senatorii Partidului Liberal condus de Silvio Berlusconi au introdus pe ordinea de zi a ultimei sedinte a senatului italian un proiect de lege pentru apararea Semnului Sfintei Cruci «ca semn universal al culturii si a civilizatiei crestine», comunica «Radio Libertatea» – Republica Moldova.


Potrivit acestei definitii expuse in document, Semnul Sfintei Cruci este un simbol inviolabil al culturii italiene, iar afisarea lui in locurile publice are ca scop «marturisirea legaturii continue a republicii italiene cu mostenirea ei istorico-culturala, a carei radacini se ascund in traditiile specifice crestinismului».

Proiectul de lege prevede chiar si pedeapsa cu inchisoarea (6 luni de zile) si cu amenda de pana la 1.000 euro, pentru cei ce vor incerca sa scoata Sfanta Cruce din institutiile de Stat si, de asemenea, pentru refuzul conducatorilor de stat de a expune acest semn sfant in incaperile in care activeaza.

Pe langa aceasta, a fost alocat un fond special din bugetul de stat al Republicii Italiene (de 51.646 ?ur?) pentru procurarea a 40 de mii de Sfinte Cruci, in vederea plasarii acestora in toate institutiile publice (inclusiv in gari, aeroporturi, inchisori).

BISERICA ORTODOXA DIN MOLDOVA – MANASTIREA HANCU

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.