Caransebesul iese in intampinarea tinerilor: “Introducerea de imagini religioase este o necesitate pe care Biserica trebuie sa o promoveze”

Caransebesul iese in intampinarea tinerilor: "Introducerea de imagini religioase este o necesitate pe care Biserica trebuie sa o promoveze"

"Astazi este incontestabil efectul pe care il are imaginea dinamica in societate. Introducerea de imagini religioase este o necesitate pe care Biserica trebuie sa o promoveze." sustine Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebesului.

"Ele educa in special tineretul obisnuit cu astfel de abordari ale vietii (din filme), dar sunt folositoare si celor maturi si varstnici".


In aceasta idee, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Lucian, Episcopia Caransebesului organizeaza in Postul Mare proiectii de filme cu tematica religioasa.

Proiectiile au loc in fiecare zi de marti, cu incepere de la ora 17.00, in Sala de festivitati a Episcopiei.

"Scopul acestor programe de promovare a filmului religios este acela de a arata ca religia crestina ortodoxa este credinta religioasa care valorifica in modul cel mai deplin vizualul. Imaginea religioasa a reprezentat moduri de cultivare a sentimentului religios-moral in decursul istoriei crestine" – sustin reprezentantii acestei Episcopii, iesind astfel intr-un mod concret in intampinarea tinerilor.

©redactare Teo_Christian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.