Patriarhul Kirill sustine ca Moscova are nevoie de aproximativ… 600 lacasuri ortodoxe noi

Patriarhul Kirill sustine ca Moscova are nevoie de aproximativ… 600 lacasuri ortodoxe noi

Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii considera ca nu sunt suficiente cele doua sute de biserici care urmeaza sa fie construite de autoritatile Moscovei, pe baza unui program special.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


„Daca am cauta un numar care sa corespunda aproximativ statisticilor referitoare la crestinii botezati (circa 80 % din populatia ortodoxa de etnie rusa), atunci socotind acest numar dupa o rata de 11 200 rusi la o parohie (pentru Moscova), avem nevoie de peste 591 lacasuri de cult”, a declarat Patriarhul luni, 30 august 2010, la o sedinta speciala de la Moscova, dedicata programului mentionat.

El a mai precizat ca, potrivit unei cercetari asupra lacasurilor ortodoxe, corelata cu populatia ortodoxa rusa efectiva, condusa de Biserica Rusa, Mordovia ocupa primul loc, avand o biserica la 3 000 de oameni. Moscova este ultima pe aceasta lista, cu o biserica la 40 000 de oameni.

Primatul a mai spus ca procentul de populatie ortodoxa de etnie rusa in Moscova este de 89,18 %. in acest fel, dupa cum informeaza Interfax, Moscova se afla printre regiunile ruse cele mai putin favorabile, avand in vedere asigurariia de lacasuri ortodoxe credinciosilor rusi.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.