Evidente: mariajul traditional revine in actualitate

Contrar tuturor estimarilor, o cunoscuta platforma online marturiseste ca numarul casatoriilor este in crestere in multe tari din intreaga lume, conform ultimelor statistici. ?i, daca nu vi se parea suficient, rata de divort incepe sa scada incet.
Cu toate acestea, o casatorie este inca destul de mult vazuta ca “o provocare”, astfel incat tinerii au nevoie de tot ajutorul si sfatul in luarea unei astfel de decizii.

©Un articol realizat si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Bucurandu-se de astfel de rezultate statistice, revista apreciaza ca fiecare casatorie este diferita, dar ca marea majoritate a relatiilor s-ar putea bucura de unele sfaturi. Acestea sunt cel putin concluziile la care a ajuns Women Republic (UK), site destinat femeilor din Marea Britanie, care furnizeaza informatii dintr-o gama larga de subiecte, de la turism la sanatate, frumusete si relatii, retete si cumparaturi.

Echipa de editori, preocupati de soarta femeilor de toate varstele si pozitiile sociale, s-a gandit chiar sa le ofere acestora cateva sfaturi "originale", in sprijinul unei relatii durabile si fericite, citate insa ca puncte cheie ale unor… instante de judecata in cazurile de divort.

Astfel, printre acestea sunt amintite: lipsa increderii reciproce, prezenta geloziei pana la paranoia, intentia de a-l schimba pe celalalt, alegerea cuvintelor nepotrivite, lipsa comunicarii, lipsa realismului in aprecierea mariajului, lipsa uitarii si a iertarii etc

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 36/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.