Mancare sfintita, pentru pacientii din spital

"in ciuda perioadei prin care trecem, cand toata lumea incearca sa stranga punga, inclusiv in ceea ce priveste hrana, exista situatii cand pacientul este pus pe primul plan" – apreciaza Ziua de Constanta intr-un articol dedicat unui gest aparte.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


De sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, conducerea firmei SC Arimex Comexim 2000 SRL, care detine cantina de la Liceul Sanitar si care prepara hrana pacientilor de la Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, le-a pregatit bolnavilor un meniu deosebit: aproximtaiv 900 de portii de sarmale cu mamaliga si ciorba de purcel, gratar din piept de pui dezosat si piure, supa de curcan cu legume, medalion de vita in cuib de spanac, la desert tarta cu fructe, prajitura cu mere, fructe.

"Aceasta este si conceptia conducerii cantinei de la Liceul Sanitar, loc unde se pregatesc, de aproape un an, mesele zilnice ale pacientilor internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, dar si pentru cei de la sectia exterioara de la Palazu. Chiar daca platile SCJU catre furnizorul de servicii nu sunt la zi, conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL, reprezentata de managerul Petre Preda, reuseste sa-si pastreze standardele privind calitatea produselor alimentare pe care le prepara" – se arata in acelasi articol.

in plus, la fel ca la fiecare sarbatoare, preotul paroh al SCJU, Nicolae Rusu, a oficiat o scurta slujba de sfintire a hranei. Aflam ca urmatoarea sarbatoare din calendarul crestinesc cand se va sfinti din nou masa bolnavilor va fi Sfantul Andrei.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.