O enoriasa de 98 de ani din Manastirea Sretenski vine la fiecare slujba cu… doua caramizi

2 caramizi Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Cea mai in varsta enoriasa a Manastirii Sretenski din Moscova are 98 de ani.

Femeia intotdeauna cara cu ea doua pungi, fiecare cu cate o caramida in ea. Pungile ii sunt legate de un sal pe care il poarta in jurul gatului, astfel incat cele doua pungi atarna fiecare de o parte si se alta a sa – a declarat staretul manastirii, arhimandritul Tihon Shevkunov, intr-un interviu pentru ziarul ortodox Krestovskii.


"De ce aveti nevoie de aceste caramizi?" – mi-am permis sa o intreb. A spus ca are "nevoie de ele pentru echilibru, ca sa se poata mentine in pozitie dreapta". Vine la fiecare slujba, din Beliaeievo, care este foarte indepartat de aceasta parte a Moscovei, adauga parintele Tihon.

Manastirea are insa si multi enoriasi tineri, aproape jumatate dintre ei avand varste de sub 45 de ani.

"imi amintesc cand femeile in varsta au aparut pentru prima data in manastire si cat de importante au fost aceste vizite ale lor pentru noi. Am facut tot ce a fost posibil ca acestea sa se simta confortabil si ale ne-au facut pe toti fericiti", a mai spus parintele Tihon.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.