(AUDIO-engl.) 09:09:09: Biserica Rusa a impresionat de Ziua Copiilor, prin organizarea unui flashmob “Timpul Gravidelor”. De la Nazgulii (Ringwriaths) lui Talkien, la cele 9 Cete Ingeresti…

flashmob in rusia de ziua copilului 2011Biserica Rusa a impresionat de Ziua Copiilor, prin organizarea unui flashmob "Timpul Gravidelor". De la Nazgulii (Ringwriaths) lui Talkien, la cele 9 Cete Ingeresti…
Un flash mob (flashmob) reprezinta o actiune a unui grup de oameni care se pun alaturi, intr-un anumit moment (de regula spontan), intr-un loc public, pentru a efectua o activitate neobisnuita si, uneori, aparent inutila, pentru o perioada scurta de timp, mai apoi acestia dispersandu-se – de multe ori in scopuri de divertisment si/sau satira. Flashmoburile sunt organizate de regula prin prin intermediul telecomunicatiilor, mass-mediei sociale sau e-mailurilor. Termenul, inventat in 2003, nu se aplica evenimentelor si spectacolelor organizate in scopuri politice (cum ar fi protestele), reclame comerciale, publicitate care implica firme de relatii publice sau platite de profesionisti – a explicat pentru LONews, filolog Stanciu Ana.

O actiune flashmob, “Timpul Gravidelor”, a avut loc miercuri, 1 iunie 2011, de Ziua Internationala a Copilului, in mai multe orase din Rusia, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Actiunea a inceput la orele 09:09:09, conform sefului Directiei de Informare si Publicitate a Departamentului de Tineret Sinodal, Ieromonahul Dimitrii Persin, un initiator al evenimentului, intervievat de Interfax.

Flashmob-ul Timpul Gravidelor a fost organizat de doua ori, dimineata si seara. Toate persoanele implicate au putut da un semnal audio, cum ar fi, de exemplu, un claxon auto.

"Printr-un semnal auto sau pe telefonul mobil, orice persoana a putut sa-i incurajeze pe cei care au nevoie de aceasta, fie ei parinti care si-au abandonat copiii, fie ele mame disperate, fie medici care au uitat de Juramantul lui Hipocrate sau… oameni din guvern, care si-au gasit sa faca economie de fonduri exact atunci cand vine vorba de femeile gravide", a spus parintele Dimitrie.

El a mentionat ca, in acest an, Ziua Copilului a coincis cu Odovania Sarbatorii Pastilor (incheierea perioadei de sarbatoare – vezi calendar ortodox) si, prin urmare, "am avut oportunitatea de a-i apara pe copiii nostri de Ringwraiths”, amintind ca acestia erau "regii negri din Pamantul (taramul) de Mijloc , in scrierile lui Tolkien".

"Slujind Inelului Unu, ei provoaca moarte si groaza. in lumea noastra, aceeasi atmosfera predomina in clinicile in care se fac avorturi. Aceste spitale, slujitoare ale negativismului si lacomiei, le primesc pe mamele disperate, care vin aici pentru a scapa de copiii lor", a spus parintele Dimitri.

Potrivit acestuia, lumea lui Tolkien avea doar noua Nazguli (n.LO.: Ringwriaths sau Nazguli – altadata regi muritori ai Barbatilor, unii dintre ei primind Inelele Puterii de la Sauron, care le confereau puteri nelimitate, si devenind slujitorii acestuia in Pamantul de Mijloc au luat numele de Numeronen ai i Intunericului)", dar noi, aici, avem 9 cete ingeresti, 9 luni de sarcina, iar cifra 9 este un simbol al Fecioarei Maria si al perfectiunii Creatorului".

Parintele Dimitrii considera ca idealul national ar trebui sa includa grija pentru femeile gravide, care ar trebui sa devina "idealul principal al Rusiei de astazi", mai informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Aici, atasam un fisier audio primit de Lăcașuri Ortodoxe din partea programului de Radio Vocea Rusiei, despre moda – deja(!) – flashmob in Rusia 2011:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.