1300 solicitanti de azil stau in ger pe strazile Belgiei: “pentru El, nu mai era loc in Betleem”.

Lacasuri Ortodoxe: din Bruxelles
Seful catolicilor belgieni a facut un apel pentru rezolvarea problemei adaposturilor in cazul solicitantilor de azil

Seful Bisericii Catolice din Belgia, Cardinalul Godfried Danneels, a lansat joi, 17 decembrie 2009, un apel catre institutiile catolice pentru a gasi adaposturi pentru solicitantii de azil, in zone care nu se inchine la data de Craciun.


1300 solicitanti de azil stau in ger pe strazile Belgiei: "pentru El, nu mai era loc in Betleem".

intr-o declaratie, Cardinalul a cerut "tuturor parohiilor si institutiilor catolice sa caute spatii disponibile pentru a-i gazdui pe acesti frati si surori privati de ocazia de a avea propria locuinta.

"De fiecare data trebuie sa ne amintim ca se repeta, iata, istoria Pruncului din iesle: pentru El, nu mai era loc in Betleem", a spus Primatul Bisericii Catolice din Belgia.

1300 solicitanti de azil stau in ger pe strazile Belgiei: "pentru El, nu mai era loc in Betleem".

Cardinalul face acest apel cu cateva zile inainte de Craciun, in urma unui alt apel similar lansat de organizatia Caritas si in urma cuvintelor primului-ministru Yves Leterme, rostite in ziua de joi dimineata, la iesirea din minister, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Conferintei Episcopale din Belgia, parintele Eric De Beukelaer.

"Dupa luni de zile, solicitantii de azil care ajung la frontierele noastre nu au unde sa stea", o situatie si mai alarmanta odata ce vremea este rece in Belgia, conform Abatelui de Beukelaer.

1300 solicitanti de azil stau in ger pe strazile Belgiei: "pentru El, nu mai era loc in Betleem".

Agentia Federala de Gazduire, Fedasil, este suprasolicitata si saturata. Aproximativ 1300 solicitanti de azil nu isi gasesc gazduire, conform organizatiilor umanitare specializate pe problemele refugiatilor.

Denuntand "nedreptatea umana" pe care o demonstreaza aceasta situatie, primul-ministru Yves Leterme a declarat ca problemele de gazduire, ale solicitantilor de azil, ar putea fi rezolvate rapid daca populatia si asociatiile ar lua initiativa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.