Din culise: FACEBOOK propune noi modificari privind statutul utilizatorilor, apropiindu-se de clientul de tip “office”, inainte de F8 – San Francisco

FACEBOOK propune noi modificari privind statutul utilizatorilor

Facebook si-a invatat lectia. Dupa mai multe controverse (care nu l-au impiedicat insa sa creasca peste masura), reteaua "de socializare" a stabilit noi "principii de guvernare" inca de anul trecut. Totusi, nicio schimbare in politica utilizatorilor. De vineri insa, 26 martie 2010, Facebook se pare ca si-a propus o “consultare populara”.


Noile modificari este posibil sa apara insa inaintea Conferintei pentru dezvoltare F8 ce va avea loc la San Francisco, in data de 21 aprilie 2010, la care urmeaza ca Facebook sa anunte oficial noile servicii.

Celor mai curiosi utilizatori, le putem “divulga” cateva masuri, din ceea ce am putut afla pana la aceasta ora, in principiu existand doua schimbari majore.

1. Facebook isi extinde vocabularul privind “geo-locatia” si introduce, prin urmare, conceptul de "loc" (trimitere), “care poate face referire la o pagina, cum ar fi cea a unui complex sau restaurant local”. Se precizeaza ca "utilizatorii pot eticheta un loc cu o fotografie, un video sau cu o astfel de trimitere (dupa exemplul dat mai sus)" si are posibilitatea "eliminarii tag-ului sau alegerii celor care merita sa il vada". Se pare ca Facebook vrea sa concureze cu Google, Yelp sau CityVox, ceea ce ii permite sa-si plaseze deja destula publicitate profitabila pe propriile “terenuri”.

2. O a doua modificare va consta in extinderea "Facebook connect”, un serviciu care va permite sa va conectati la anumite site-uri ce au un profil Facebook propriu. Se pare ca Mark Zuckerberg vrea sa extinda serviciul prin "partenerii mai apropiati", inscriind utilizatori “de office”. TechCrunch se ingrijoreaza deja de schimbul de date cu site-uri la care utilizatorul sa nu apuce sa subscrie.

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 10/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.