(VIDEO) Microsoft si consola de jocuri video Xbox360 – KINECT devine “baza divertismentului familial” la nivel mondial

Xbox 360Microsoft a mai facut un pas inainte in strategia sa privind pubicul larg, prin Xbox 360, anuntand in ultimele ore un acord cu YouTube – in cadrul E3, o mare intalnire anuala, dedicata jocurilor video, in Los Angeles, care a inceput ieri, marti, 7 iunie 2011, informeaza LONews.

Aparut din urma in acest sector, unde a trebuit sa se confrunte cu producatorii japonezi Sony si Nintendo, gigantul american s-a lansat la sfarsitul anului 2010, prin KINECT, sistemul propriu de jocuri video fara controler destinat consolei Xbox 360, sperand ca va atrage noi jucatori (gameri).

Microsoft si-a continuat acest parcurs, astfel, prin semnarea unui parteneriat cu Google, prin care sa poata afisa pe Xbox 360 videourile postate pe YouTube.


Pentru ca utilizatorul sa descopere mai usor materialele pe calculatorul sau, o a fost creata si o versiune speciala a motorului de cautare Microsoft, Bing.

Aceste noutati sunt insotite de o schimbare in interactiunea dintre jucator si consola. Maneta va reusi intr-adevar, din ce in ce, sa fie inlocuita de voce, datorita Kinects micro.

Asta este deja posibil prin efectuarea unei actiuni Xbox 360 folosindu-se comanda verbala, dar numai in engleza si spaniola – insa grupul american a cautat sa imbunatateasca aceasta facilitate incat este suficient sa rostesti numele unui film existent pe aceasta consola si el va aparea.

"Prin adaugarea puterii si inteligentei KINECTS Bing, vom transforma modul in care oamenii se distreaza”, se felicita Don Mattrick, citat de AFP, vicepresedinte senior al Microsoft.

"Aceasta este viziunea noastra asupra viitorului in televiziune. Televiziunea este chiar mai uimitoare, fiindca totul se intampla la distanta", a adaugat Marc Whitten, directorul general al Xbox Live, ramura dedicata serviciilor online.

Douasprezece limbi sunt vizate pana la sfarsitul anului, iar altele vor urma, insa nu au fost precizate exact de catre americani.

in plus, datorita Kinect, care a vandut peste 10 milioane de exemplare, incepand din noiembrie 2010, jucatorul isi poate scana trupul astfel incat el sa fie reprodus integral, practic in cateva minute, devenind la randul sau un personaj de joc.

"Cu consola noastra, Kinect, si prin serviciile noastre online, credem ca ne putem muta de pe pozitia de No.1 in Statele Unite, pe cea fruntasa la nivel mondial", in topul consolelor de jocuri video, a spus Dennis Durkin, Director de vanzare pentru ramura Xbox a grupului, informeaza LONews.

Alte productii importante prezentate in timpul conferintei: "Mass Effect" al studioului BioWare sau "Ghost Recon" al editorului francez Ubisoft.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.