Senatul Francez a aprobat ieri seara interzicerea extractiei petroliere din sisturi si nisipuri bituminoase

GAZUL DE SIST SCHEMA EXTRACTIE SI POLUARE PANZA FREATICASenatul Francez a aprobat joi seara, 9 iunie 2011, in prima lectura, un proiect de lege de interzicere a tehnicii de fracturare hidraulica pentru explorarea si exploatarea gazului de sist, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Textul a fost considerat insuficient, de latura de stanga, pentru abrogarea tuturor explorarilor deja permise. Adoptat de catre Adunarea Nationala, textul a fost votat cu 167 de voturi contra 152.


Opozitia vrea interzicerea pur si simplu a explorarii si exploatarii gazului si sisturilor bituminoase, in numele conservarii de mediu a subsolului, in timp ce majoritatea nu doreste sa se inchida definitiv usa acestor hidrocarburi non-conventionale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.