IPS Hierotheos Vlachos din Grecia a explicat, la Iasi… ce inseamna “Apostolatul tinerilor in Biserica, astazi” (!)

IPS Hierotheos Vlachos din Grecia a conferentiat la Iasi

<<inaltpreasfintitul Hierotheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos si Aghios Vlasios din Grecia a conferentiat ieri, 2 septembrie 2010, la Iasi. La invitatia filialelor locale ale Asociatiei Studentilor Crestin Ortodocsi din Romania si Asociatiei Tinerilor Ortodocsi Romani, inaltpreasfintia sa a sustinut conferinta cu tema „Apostolatul tinerilor in Biserica, astazi”.

©Autor si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


in cadrul discursului adresat celor peste 100 de tineri prezenti, inaltpreasfintia sa a subliniat rolul deosebit de important (!) pe care ei il au in viata Bisericii, in viata parohiei de care apartin:

„Ceea ce trebuie sa inteleaga tinerii este faptul ca ei sunt madularele Bisericii. Se vor zbate pentru buna randuiala a parohiei in care se afla, asa incat tinerii aflandu-se in Biserica pot sa ofere foarte mult, ajutand la strana, la cateheza copiilor sau chiar la curatenie”>>… a ales sa citeze Centrul de Presa al Patriarhiei Romane intr-un articol publicat pe site-ul propriu, explicand pe scurt.. cam ce inteleg clericii de astazi ca ar mai putea face tinerii in Biserica…

Dupa aceste mici sfaturi, ramane interesant de aflat modul in care percep tinerii comportamentul in Biserica, al clericiilor de astazi…

un scurt articol semnat KSLCatalin

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.