publicat în: Arhivă

Au demontat biserica de lemn cu hramul Sfantul Onufrie cel Mare si au transformat-o intr-o gramada de lemne… dar “au invins!”

in satul Biskovici din regiunea Lvov, Ucraina, un "preot" al „Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale", impreuna cu enoriasii din parohia sa, au demontat biserica de lemn cu hramul „Sfantului Onufrie cel Mare" din aceasta localitate.


Prin aceasta, schismaticii au cautat „sa invinga in lupta dusa pentru Sfantul Lacas" impotriva Bisericii Ortodoxe Canonice a Ucrainei, scrie deputatul Taras Ciornovil intr-un articol publicat de cotidianul ucrainean „Levii Bereg".

Asa cum noteaza Ciornovil, „schismaticii nu s-au speriat nici de interdictia administratiei raionale de a demonta biserica, nici de scrisoarea Filialei de Stat a Institutului de ?tiinta si Cercetare din Lvov in care se subliniaza ca „a demonta si a muta astfel de biserici dintr-un loc in altul este permis numai specialistilor".

Acum Sfantul Lacas „sta sub cerul liber ca o gramada de lemne in curtea bisericii, fara a fi pazit de cineva", mai scrie deputatul. Potrivit datelor pe care le detine deputatul ucrainean, „de la capatarea independentei, pana astazi, Ucraina a pierdut foarte multe Lacasuri Sfinte…, fiind arse si demontate mai mult de 200 de biserici din lemn".