Printul Charles si Lady Diana: “urechi mari si papusa de portelan”. Un episcop anglican demis…

Printul William si Kate Middleton Lacasuri Ortodoxe: din Londra
Un episcop anglican a fost suspendat pentru ca si-a batut joc de mariajul Printului William

Biserica Anglicana a Angliei a anuntat marti, 23 noiembrie 2010, suspendarea unui episcop care s-a legat pe retelele de socializare de viitorul mariaj al Printului William cu Kate Middleton, programat pentru 29 aprilie 2011, la Londra.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Peter Broadbent, Episcop de Willesden (nordul Londrei), a sustinut ca aceasta uniune nu va dura sapte ani, dupa care si-a cerut scuze, luni, pentru remarcile sale "profund jignitoare".

Printul William si Kate Middleton intr-o declaratie, Episcopul de Londra, Richard Chartres, s-a declarat "ingrozit" de comentariile lui Peter Broadbent.

"Am avut ocazia sa vorbesc cu Episcopul Petru despre comentariile sale si si-a exprimat scuzele, fara rezerve", a spus el. "Cu toate acestea, i-am cerut sa se retraga din functie, pana la noi ordine", a mai adaugat el.

Episcopul Chartres a anuntat Secretariatul Printului William ca isi exprima "dezamagirea in numele Bisericii".

Saptamana trecuta, fiul mai mare al Reginei Angliei, si prietena acestuia, Kate Middleton, si-au anuntat casatoria, pentru "primavara sau vara", dupa care s-a precizat clar data de 29 aprilie 2011.

Dupa anuntarea casatoriei, Peter Broadbent scria pe site-ul de micro-blogging Twitter ca membrii Familiei Regale sunt "stele frivole", si a prezis ca uniunea tinerilor nu va depasi "sapte ani". Unele dintre comentarii au fost postate si pe Facebook, si reproduse de catre tabloidul Daily Mail.

Preotul i-ar fi descris, de asemenea, pe Printul Charles si pe Printesa Diana, parintii Printului William, care au divortat in 1996, ca: "urechi mari si papusa de portelan".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.