“Hantu Puncak Datang Bulan” – un film de groaza nerecomandat musulmanilor din Indonezia

Lacasuri Ortodoxe: din Jakarta
Un film de groaza nerecomandat musulmanilor din Indonezia

Cea mai mare autoritate musulmana din Indonezia i-a sfatuit joi, 4 februarie 2010, pe credinciosii islamisti, sa nu vada noul film de groaza aparut pe ecrane.


Un film de groaza nerecomandat musulmanilor din Indonezia

Filmul, intitulat "Hantu Puncak Datang Bulan" a fost lansat joi, la Jakarta, dupa ce a fost aprobat de Biroul oficial responsabil cu cenzura, care, totusi, a cerut numeroase decupaje.

"Cele mai multe scene sunt contrare principiilor islamice", a declarat Amirsyah Tambunan, unul dintre liderii Consiliului care reprezinta cea mai inalta autoritate musulmana din tara.

"Am privit trailler-ul. Are scene de sex, violenta, decapitari. (…)Musulmanii au dreptul sa vada acest film, numai ca eu nu-i sfatuiesc", a mai adaugat el intr-o declaratie catre AFP.

Consiliul nu va cauta sa cenzureze oficial acest film, a spus Tambunan.

Un film de groaza nerecomandat musulmanilor din Indonezia

Prin aceste pozitii prudente, liderii musulmani probabil vor sa evite o noua controversa, care sa-i faca de fapt publicitate filmului, estima presa din ziua de joi.

Ei au mai protestat in septembrie fata de sosirea in Indonezia a unui star porno japonez, Maria Ozawa, pentru a filma intr-o comedie.

Indonezia, cea mai mare tara musulmana din lume, a adoptat recent o lege controversata care impune controale mai stricte cu privire la continutul unor filme ce contin pasaje de violenta si sex.

©ALEX_Daniel Rotariu / redactie Lacasuri Ortodoxe 2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.