Filmul “2012”,

Lacasuri Ortodoxe: din Jakarta
Filmul "2012", ii infurie pe clericii musulmani din Indonezia

Filmul-catastrofal "2012", care trateaza sfarsitul lumii, a fost un mare succes in Indonezia, dar deloc pe gustul clericilor musulmani indonezieni, care avertizeaza ca acest film este o provocare la adresa Islamului.


Ultimul film holywoodian a facut multi bani umpland salile cinematografelor din Jakarta, la lansarea sa, si incepand deja sa se vanda in versiuni piratate, pe DVD, a notat AFP.

La lansarea acestuia, unii lideri religiosi, din cea mai mare tara musulmana a lumii, au comentat controversatul film, exprimandu-si in mod public nemultumirea.

Consiliul National Ulema, cea mai inalta instanta religioasa, pare sa nu fi cazut de acord asupra emiterii unei legi fatwa (aviz juridic) impotriva filmului, asa cum au procedat deja unele dintre filialele locale.

"Islamul nu este de acord si nu prezice sfarsitul lumii. Acesta este un secret al lui Dumnezeu", a spus presedintele, Amidhan. Din acest motiv, “ma tem ca filmul da peste cap credinta religiosilor nostri."

De asemenea, el a mai exprimat regretul ca "2012" imagineaza "distrugerea moscheii din Kaaba (la Mecca), dar nu si a bisericilor. Aceste scene au "fost scoase de cenzura indoneziana", a mai spus el.

in cinematografele din Jakarta, filmul si mesajul sau au fost mai degraba aplaudate, in dupa amiaza zilei de astazi, joi 19 octombrie 2009. "Este un film frumos si, spre deosebire de temerile Consiliului Ulema, mi-a intarit credinta", a marturisit Ian Ramelan, un agent de asigurari, in varsta de 49 de ani.

Acesta poate fi "controversat in ochii unora, dar este doar un alt film catastrofal", a relativizat un student de 22 de ani, Rafi Gamal.

Aflat in topul box-office, in America de Nord, "2012", semnat de Roland Emmerich, a determinat dezvoltarea unui punct de vedere al NASA, contra profetiilor pe care se bazeaza filmul si care sunt propagate si pe Internet.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.