Madonna a mers noaptea trecuta (31 august – 1 septembrie), la Zidul Plangerii din Ierusalim

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
Pop-starul Madonna a vizitat in cursul noptii de duminica spre luni Zidul Plangerii, locul cel mai sfant al iudaismului, in Orasul Vechi al Ierusalimului, a declarat mass-media israeliana.

Madonna a sosit in Israel duminica, urmand sa tina concerte marti si miercuri in Parcul Hayarkon din Tel Aviv, in fata a 100.000 de fani. in ciuda masurilor de precautie luate pentru a ii evita pe paparazzi, cantareata a fost filmata in timpul drumului ei spre Zidul Plangerii, insotita de mai multe garzi de corp.

Madonna a stat o ora acolo, inainte de a se intoarce in Tel Aviv – conform rapoartelor din presa.


in timpul sederii sale, Madonna are programata o intalnire, in aceasta seara, luni 1 septembrie 2009, cu liderul opozitiei, fostul ministru de externe Tzipi Livni, apoi o alta vineri cu primul – ministru Benjamin Netanyahu.

Adepta a Cabalei, ea trebuie sa mai participe la un simpozion privind misticismul evreiesc, in compania a doi prieteni buni, actorul Ashton Kutcher si actrita Demi Moore. Cantaretul Justin Timberlake, care este, de asemenea, interesat de Cabala, s-ar putea alatura si el grupului, au adaugat ziarele.

Madonna si-a luat prenumele evreiesc Esther in 2004, aceasta traind la acea data o “retragere mistica de cateva azile, dedicata Cabalei, in Israel”.

Din punct de vedere al iudaismului, abordarea sa este profanatoare.

De fapt, Madonna nu s-a convertit la iudaism si chiar daca ar fi facut-o, traditia ar nega dreptul de a studia Cabala, care se acorda numai barbatilor casatoriti, de peste patruzeci de ani, care au studiat inainte Talmudul – baza legilor religioase ale iudaismului.

Cabala – prin textul de baza – Cartea Zohar ("splendoarea" in ebraica), scrisa in secolul al treisprezecelea in Spania, are reputatia cauzarii “pierderii mintilor” celor care se cufunda in misterele sale fara o pregatire prealabila.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.