Promotie 2 in 1… Biserica anglicana a inventat, de astazi, 23 iulie 2009, “Cununia-Botez ”

Lacasuri Ortodoxe: din Londra / Anglia, 23 iulie 2009

Biserica anglicana a inventat cununia-botez

Biserica anglicana a anuntat in urma cu cateva ore, astazi joi 23 iulie 2009, ca de acum va permite credinciosilor sai sa se casatoreasca "in fata lui Dumnezeu, simultan cu botezul copilului (sau copiilor) nascut(i) in afara casatoriei".


Biserica anglicana "considera casatoria ca fiind cel mai bun mediu pentru relatiile sexuale si cel mai bun cadru pentru cresterea copiilor. Acest lucru nu s-a schimbat", a declarat un purtator de cuvant al Bisericii.

Decizia Bisericii anglicane de a oficia Cununia-Botez, "vine ca raspuns la exigentele vremurilor noastre. Biserica trebuie sa le raspunda celor care vin la pastor in acest moment-cheie din viata lor, fara sa stea si sa le judece trecutul, primindu-i cu toata deschiderea necesara, incat sa le ofere un nou drum spre viitor", a spus el.

Cuplurile se pot prezenta la biserica lor, in vederea oficierii casatoriei, apoi isi boteaza si copilul (sau copiii). De asemenea, ei insisi se pot boteza in cazul in care nu erau pana in acel moment.

Interesandu-ne de unde aceasta noua problema am aflat relativ usor.

Un sondaj realizat recent in Marea Britanie demonstreaza ca: "aproximativ 44% dintre copiii nascuti in Anglia sunt nascuti de cupluri necasatorite."

Cu toate acestea, unii membri ai clerului, au criticat deja masura:
"Pacat ca nu s-au decis sa uneasca slujba inmormantarii bunicii lor, cu taina cununiei", glumea astazi, 23 iulie 2009, Episcopul anglican de Fulham (sud-vestul Londrei), in ziarul The Times.

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.