Pariuri pe minute… si, reclama lucreaza pentru tine (Sinagoga gay-lor si lesbienelor “a dat clasa”)

Lacasuri Ortodoxe:

Israel News
Sinagoga gay-lor si lesbienelor a inlocuit ura cu… o campanie de strangere de fonduri


Atunci cand vestita sinagoga a homosexualilor, din Manhattan, a aflat ca un grup de ultra-evanghelisti crestini planificase un protest in jurul propriei cladiri, Congregatia a decis sa transforme reactia brutala sau actionarea in judecata cu o exploatare a situatiei, transformand marsul „opozitiei" in campanie de strangere de fonduri… „pariind pe durata demonstratiei".

Parohienii din Biserica Baptista Westboro, o biserica cu sediul in Kansas, s-au reunit duminica in jurul Congregatiei Beth Simchat Tora, scotandu-si la plimbare bannerele: "Dumnezeu ii uraste pe fatalai" si "Evreii ne-au furat terenul."

Sinagoga auzise, cu mai multe zile inainte, de planul demonstratiei si a decis sa-i contreze pe protestatari, in mod inteligent, "exploatand la maxim publicitatea facuta de acestia".

Astfel… Congregatia i-a incurajat pe suporteri sa doneze, „pariind" cel putin 1 dolar pentru fiecare sase minute de durata a demonstratiei evanghelistilor.

A fost adevarat show…

Evanghelistii au trecut probabil prin indoieli, prin tentatia de a se opri, prin retineri dar nu au putut renunta pana in minutul… 51 al protestului (se apropia deja un nou multiplu de 6 – un alt moment al donatiilor!), timp in care, insa, sinagoga a reusit sa stranga mai mult de… 10.000 de dolari.

Congregatia, care inchiriase un spatiu in partea de vest a orasului, spera, eventual, sa i se dea ocazia (demonstrandu-se cu patos!) sa poata cumpara o cladire proprie.

intre timp, vazand aceasta actiune (acum, spontan), alte 150 de persoane – inclusiv membri ai unor sinagogi si biserici apropiate – au organizat o contra-demonstratie in timpul evenimentului de strangere de fonduri, intonand cantece evreiesti si rugaciuni.

Biserica Baptista Westboro este condusa de Fred Phelps, un evanghelist convins, care pretinde ca dezastrele naturale si atacurile teroriste sunt rezultatul "tolerantei" americanilor fata de homosexuali.

Se pare ca Phelps s-a orientat la Congregatia Beth Simchat Tora, pentru ca aceasta lucreaza in principal cu evreii homosexuali si cu comunitatile de lesbiene.

Unde nu s-a orientat?

Evreii erau, totusi, evrei… iar Phelps a venit cu bani la el.

Clar, reclama conteaza enorm…

( usoara interpretare KSLCatalin)

MP3 player VARA Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.